OTVORENE PRIJAVE

Šesti ciklus programa "Moja Praksa"!

Poštovani,
Prijavni proces za šesti ciklus programa "Moja Praksa" je završen.
Sljedeći proces prijave biti će ponovljen početkom ljetnog semestra akademsek godine 2013/2014. U koliko ste zainteresirani za sudjelovanje u sljedećem ciklusu, pratite ovu stranicu ili nam pišite na kontakt formu...
Lijep pozdrav!

Days

Hours

Minutes

Seconds

Moja Praksa

Program praktične obuke ˝Moja Praksa˝ je fokusiran na informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) sa ciljem povezivanja mladih sa IKT lokalnom BiH poslovnom zajednicom. Program uključuje treninge i stjecanje praktičnog iskustva iz područja tehnologija, metodologija i vještina programiranja, sa radom na stvarnim projektima predloženim od strane IKT kompanija.

Projekti su osmišljeni i nadgledaju ih poduzeća koja sudjeluju u praksi čime se praktikantima daje prilika da se upoznaju sa stvarnim poslovnim okruženjem i steknu praktično iskustvo, ostvare poslovne kontakte, te dobiju povjerenje za uspjeh na tržištu rada.

Ovom inicijativom stvara se preduvjet da se mladima otvore vrata lokalnih IKT poduzeća, u čijim se rukama nalazi njihova budućnost.

Praktikanti primarnu korist imaju iz praktičnog znanja koje će steći, ostvarenih kontakata, kao i prednost prilikom traženja stipendije jer će imati bolji životopis i veću šansu za zaposlenje nakon završetka programa praktične obuke.

Način održavanja programa

Radionice

Radionice će se sastojati od modula koje će pokrivati tipične poslovne i tehnološke vještine koje se svakodnevno koriste u radu:

  • Upravljanje projektima, timski rad, prezentacijske i komunikacijske vještine...)
  • Tehnološke radionice (biti će krojene za potrebe specifičnih projekata)

Rad na projektima

Lokalna ICT poduzeća koja sudjeluju u programu „Moja praksa“, predložiti će projektne aktivnost, koje mogu biti dijelovi njihovih postojeći projekata ili neki prototipovi koji timovi mogu jednostavno implementirati u svom okruženju. Poduzeća će delegirati mentore koji će provesti tehničke treninge za vrijeme radionica, odnosno pripremu za rad na projektima, te nakon toga voditi timove za vrijeme trajanja programa.

Registracijski proces

Pripravnici koji su zainteresirani za ovaj program, trebaju ispuniti aplikacijsku formu (Link) za sudjelovanje.

Selekcijski proces

INTERA Tehnološki park će obraditi sve prijave, te odabrati 50 najboljih kandidata.

Radionice

Održati će se radionice za poslovne i tehničke vještine, na kojima će polaznici proći intenzivne obuke.

Praktični rad

Polaznike dijelimo na timove te ih dodjeljujemo mentorima na praktični rad.

Evaluacija programa

Nakon završenog treninga za radionice, polaznici će popuniti upitnike na kojima ocijeniti kvalitetu radionica te praktičnoga rada.

Dodjela diploma

Nakon završenog ciklusa, svim kandidatima koji su uspješno i redovito pohađali program, biti će uručene diplome.

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Poduzeća koja sudjeluju na projektuAkademski partneri na programu

Supported by

“Moja praksa” internships , Work Ready Now and ICT Bootcamp programs at INTERA are made possible by the generous support of the American people through the United States Agency for International Development (USAID). The contents of this webpage are the responsibility of the Partnership for Innovation project and do not necessarily reflect the views of USAID or the United States Government.